taiyang

En speciell tid

En speciell tid

en speciell tid
!

En speciell tid den vi går igenom just nu. Det är vi väl alla medvetna om. Vi lever i en pandemi ! Och det var ju inte vad vi hade räknat med när vi planerade in vårt kommande år 2020. Men nu är vi där. Och det vi kan göra är att göra det bästa av den situationen som är.

Hur gör du?

Hur gör du för att gå igenom en så har speciell tid? Jag antar att du tar ditt ansvar som de flesta gör och ser till att du inte blir sjuk och om du skulle bli det att du inte smittar någon annan. Framför allt inte de äldre eller någon i riskgrupperna. Stannar du hemma om du känner dig minsta sjuk? Det hoppas jag. Egentligen tycker jag att man alltid ska göra det – coronatider eller inte.
Försöker du träffa så lite människor som möjligt? Håller du avståndet? Tvättar du händerna? Hoppas alla gör allt detta.

Hur gör jag?

Jag försöker göra allt det där som myndigheterna rekommenderar. Och jag hoppas att jag gör rätt.

en speciell tid
Tillfälligt stängt

När det gäller min Akupunkturmottagning så har jag tillfälligt stängt.
Det är en svår balansgång eftersom man ju gärna vill hjälpa andra människor. Men samtidigt vill man ju inte utsätta andra människor för smitta om man själv skulle vara sjuk – utan att veta om det för man inte har symptom – eller någon tidigare kund skulle vara i samma situation. Och man vill ju heller inte bli smittad själv genom att möta många andra människor.

Hjälpa andra

Men vi kan ju hjälpa andra – varandra – på många andra sätt istället i dessa tider.
Vi kan ju hålla kontakten, prata med varandra och visa vår vänskap och kärlek lite på distans så länge. Vi kan prata om positiva saker och uppmuntra varandra i vår oro eller ensamhet.

Vi kan ju också göra praktiska saker som t.ex. gå och handla till någon som inte vill eller kan gå ut.

en speciell tid

De äldre

De äldre är ju en grupp som har det jobbigt i en sån här speciell tid. Många upplever det som väldigt tråkigt att inte få besök av nära och kära. Och nära och kära tycker så klart att det är tråkigt att inte få gå och besöka dem.

Men även här kan vi ju göra så gott det går. Ringa ofta och prata en stund. De som behärskar mobiltelefonen kan man ju skypa med. Eller kanske någon på äldreboendet kan stå till tjänst och hjälpa till.

en speciell tid

Vi kan skriva brev och vykort till dem också. Det är ju något som vi nästan glömt hur man gör. Men det är säkert många gamla som skulle bli glada för ett brev eller ett färgglatt vykort.

Vad kan vi göra för att hålla oss friska ?

Förutom att hålla avstånd, tvätta händer och allt det där så bör vi ju se till att ha ett så starkt immunförsvar som möjligt. Och vad kan vi göra för att ha det? Jag har naturligtvis inte lösningen till det, man kanske några tips, som inte är komplicerade utan som alla kan göra

  • God sömn. Sova tillräckligt så att kroppen kan vila och återhämta sig.
  • Äta bra. Tillräckligt så kroppen får den mängd näring som den behöver. Men också rätt föda – grönsaker och frukt i mängder. Ät gärna kött och fisk om du vill det men välj bra kvalitet – helst ekologiskt.
  • Undvik skräpmat, socker och sötsaker, alkohol och annat som skapar inflammation i kroppen (jag rekommenderar att även undvika mjölkprodukter och gluten).
  • Motionera enligt egen lust och ork. Promenader i friska luften är jätte bra det också. Det behöver inte vara hårdträning om man inte gillar eller klarar av det.
  • Andas ! Använd lungorna och andas djupt.
  • Drick vatten. Gärna med lite pressad citron i.
  • Gör gärna Qi Gong eller Yoga eller något sådant som balanserar flödet av energi i kroppen – Qi eller Prana. En kropp i balans är en kropp som håller sig frisk. Qi Gong för att stärka lungorna kan du göra om du följer den här länken. Enkel att göra.
  • Ta mycket C-vitamin, Zink. Prova gärna Reishi en medicinal svamp som bl.a. förstärker immunförsvaret. Finns att köpa i kapslar.
  • Meditera och framför allt: tänk positivt ! Gå inte med negativa tankar som är fulla med oro över att du kanske blir sjuk. Visualisera och se dig frisk ock kry, nu ! och i framtiden. Tankens kraft är enorm !

Efter denna speciella tid

Jag hoppas att när vi kommer ut på andra sidan coronatiden så har vi lärt oss mycket. Jag tänker att vi ska ha lärt oss att inte ta allt för givet utan att vi ska ta vara på livet, varandra, nära och kära och njuta av nuet. Att vi ska inse hur miljön och moder jord har haft tillfälle att återhämta sig. Och att det visar att det är vi, mänskligheten, som har förstört så mycket. Jag vill också tänka att nu har vi chansen att ändra på det. Jag hoppas också allt hat och brott mot mänskligheten ska ta slut. Vi lever alla på samma planet och nu har vi lärt oss att ta hand om varandra. En speciell tid, med till till eftertanke, och en speciell chans till förändring. Till det bättre.

en speciell tid

Ta hand om dig själv och de dina så länge.

/ Eva

en speciell tid
Tai Yang AkupunkturPublicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.