taiyang

Sorgebearbetning – Föredrag 26 September 2018

Sorgebearbetning

Nytt intressant föredrag om Sorgebearbetning inom kort.

SorgebearbetningFöredragshållare denna gång är
Christel Lilja. Uppskattad föreläsare som besökt oss vid ett tidigare tillfälle då hon berättade om Mindfulness.

Denna gång handlar det om Sorgebearbetning. Ett svårt ämne men som vi alla någon gång måste handskas med, på ett eller annat sätt. Kanske i situationer som vi inte ens kopplar till sorg.

Kom, lyssna och lär !

 

 

Så här beskriver hon sitt föredrag

Har du svårt för att släppa taget om det som varit? Blev det inte som du hade drömt om och tänkt dig? Kommer du inte vidare?

Vid alla förluster, kriser och större förändringar uppstår olika förlustreaktioner vilket är alldeles normalt och naturligt. När vi tänker på sorg tänker vi ofta på förlust av någon eller något men det kan också handla om förlusten av till exempel tillit och trygghet.

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp och ingen annan vet hur just du känner.

Sorgbearbetning handlar om att lära sig att hantera förluster t ex skilsmässa, jobb, nära anhörig, husdjur, barndom, trygghet eller annat som du förlorat och som fortfarande påverkar dig.

Vi kommer denna kväll att gå igenom vad kännetecknar en sorg/förlust, hur vi och vår omgivning många gånger hanterar detta och vad som händer när vi inte får rätt “verktyg” för att ta oss vidare.

Därefter tittar vi in på hur man istället kan arbeta sig igenom förlusterna med hjälp av processen för sorgbearbetning. Efter att ha gått igenom denna process upplever många en känsla av större frihet och av att vara mer levande. Man har fått större förståelse för det som har varit och har med hjälp av “verktygen” bättre kunnat släppa taget.

Under föredraget kommer jag att relatera till och berätta om en del av mina upplevelser i samband med att vårt första barn föddes svårt sjuk och som vi efter några månader förlorade.

Sorgebearbetning
Christel Lilja

Boka en plats till föredraget

Det kan du göra på olika sätt:

Här på hemsidan
På Facebooksidan Akupunktur – Tai Yang – Lund
Via mail info@taiyang.se
Via sms eller samtal 0736 878080

Välkommen !
Dela gärna och ta gärna med en vän eller fler !!

Adress: Dalbyvägen 5 Lund

Ingången är från baksidan av huset och man kan parkera på gården framför eller vid sidan av huset om man kommer med bil.

Vi börjar kl.19:00 and brukar hålla på till ca kl.21:00.
Vi har en liten paus för bensträckare och lite fika

Det kostar 50 sek.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.