taiyang

Om mig

Vem är jag ?

Eva Åkerblom – Akupunktör på Tai Yang i Lund – Om mig

Jag är utbildad inom Traditionell Kinesisk Medicin, Akupunktur och Örtmedicin.

Utbildningarna har jag gjort i Lund på ”Södra skolan för Kinesisk medicin”. Jag har även gjort praktik och följt föreläsningar i Beijing, Kina vid två olika tillfällen  – 2004 och 2009.

Arbetat med Akupunktur har jag gjort sen 2005 när jag tog examen och Örtmedicinen blev jag klar med 2015.

Man blir aldrig fullärd inom Kinesisk Medicin och det är det som är så fantastiskt, så jag vidareutbildar mig kontinuerligt och jag blir bara mer och mer intresserad av detta oändligt stora ämne.

”Shen Acupuncture” som jag följt en utbildning i med Dr. Yair Maimon , har jag ett speciellt intresse för.  Där läggs stor vikt i diagnos och behandling, vid känslomässiga faktorer som orsak till sjukdom och ohälsa.

Jag har dessutom gått kortare utbildningar i t.ex.:
Shen Hammer Pulsdiagnostik
Koreansk Handakupunktur

Och Seminarier i t.ex.:
Idrottsskador, Tungdiagnostik, Koppning, Gua Sha, Xin Ping, Meridian palpering, Face reading, Jing Well points, One minute diagnosis, mm.

Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet och har ansvars- och patientskadeförsäkring och följer de etiska riktlinjer som varit normgivande sedan lång tid. Detta innebär också att jag arbetar under tystnadsplikt.

Jag anordnar också mindre föredrag där jag bjuder in föreläsare att komma och berätta om sina kunskaper. Det handlar ofta om Alternativ Medicin men även andra teman som kan vara intressanta. Läs mer om föredragen här och på min Blogg.

Eva Åkerblom – Akupunktör på Tai Yang i Lund – Om mig

Om mig - 2023

Ytterligare information:

Förutom denna utbildning inom Kinesisk Medicin är jag BMA – Biomedicinsk Analytiker i Klinisk Kemi.

Jag är uppväxt i Spanien och har spanska som mitt andra modersmål utöver svenskan, och arbetar även som tolk.