Nu öppnar vi igen !!

Nu öppnar vi upp igen !! Tai Yang Akupunktur Lund

Nu öppnar vi igen !!

Nu öppnar vi igen !!
Dags att damma av alla pandemirester och jobbiga tider och börja öppna upp livet igen.


Så klart måste detta ske efter konstens alla regler, där man följer restriktioner och rekommendationer. Men äntligen ser man ljuset i tunneln.

Välkommen

Välkommen att mötas igen. Välkommen att komma på en behandling om det skulle kännas rätt.

Jag har saknat att få hjälpa människor med det jag kan. Hjälpa människor att må bättre.

När och var ?

Redan nu i september kommer jag att öppna och kunna ta emot kunder. Bara på måndagar till att börja med. Men det är ju bättre än ingenting. Och förhoppningsvis kommer det att utökas med tiden. Den första måndagen blir den 27:e september.

Platsen är densamma som tidigare : Dalbyvägen 5 i Lund

Se mer information om hur du kan kontakta mig här

Och vem vet… kanske tillkommer ett nytt ställe där jag också kan ta emot för behandling. Fortsättning följer angående detta…. Spännande !

Vill bara tillägga att vi möts bara om vi inte har corona-symptom. Det gäller både för dig och för mig.

Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka till ett normalare liv. Där vi förhoppningsvis tar med oss det vi har lärt oss under denna tid som gått. Jag hade en del förväntningar – som ni kan se om ni läser mitt inlägg från 23 april 2020 http://www.taiyang.se/2020/04/23/vad-kan-vi-gora-i-en-sa-har-speciell-tid/ Och jag vet ärligt talat inte om allt det gått i uppfyllelse. Tror tyvärr inte allt. Jag hade hoppats på en mänskligare samvaro där vi tog mer hand om varandra och lärde oss att ta vara på det fina i livet, istället för att ta allt för givet. Tyvärr måste jag nog säga att det skapats en del situationer som är raka motsatsen. Men… jag fortsätter att hoppas, att det så småningom ska bättre.

Nu öppnar vi igen

Föredrag och kurser

Och nu öppnar vi igen för lite tankar om kommande föredrag och kanske kurser !

Jag ska så smått börja klura på det och anordna dem lite längre fram. Kanske innan året är slut eller till början på nästa år. Jag återkommer om detta.

Om du är intresserad av något speciellt tema så hör av dig till mig så ska jag se vad jag kan göra för att hitta någon som kan komma och prata om just detta. Det hjälper mig också att få lite idéer om vad andra vill lyssna på.
Och om någon vill komma och prata om ett speciellt ämne, eller berätta något intressant, så går det också bra att höra av sig till mig så kan vi kanske bestämma något.

Nu öppnar vi igen

Ha en fin höst

Inom Kinesisk Medicin associerar man hösten med metallelementet. I metallelementet ingår Lungornas och Tjocktarmen energier. Vi börjar gå inåt och vi gör oss redo för en kallare tid. Viktigt att börja skydda kroppen från kylan och inte helt fel att ta på en halsduk för att skydda halsen mot vinden. Halsen är dessutom är en del av Lungans energier. Och det är ju just den här vägen förkylningar och virus tar sig in.

Här kommer en länk till några Qi Gong-övningar, med Peter Deadman, som just är bra för att stärka lungorna. Varför inte göra dem till en vana nu under hösten. Och stå så stark som möjligt inför säsongens kommande förkylningar.

nu öppnar vi igenEn speciell tid

En speciell tid

en speciell tid
!

En speciell tid den vi går igenom just nu. Det är vi väl alla medvetna om. Vi lever i en pandemi ! Och det var ju inte vad vi hade räknat med när vi planerade in vårt kommande år 2020. Men nu är vi där. Och det vi kan göra är att göra det bästa av den situationen som är.

Hur gör du?

Hur gör du för att gå igenom en så har speciell tid? Jag antar att du tar ditt ansvar som de flesta gör och ser till att du inte blir sjuk och om du skulle bli det att du inte smittar någon annan. Framför allt inte de äldre eller någon i riskgrupperna. Stannar du hemma om du känner dig minsta sjuk? Det hoppas jag. Egentligen tycker jag att man alltid ska göra det – coronatider eller inte.
Försöker du träffa så lite människor som möjligt? Håller du avståndet? Tvättar du händerna? Hoppas alla gör allt detta.

Hur gör jag?

Jag försöker göra allt det där som myndigheterna rekommenderar. Och jag hoppas att jag gör rätt.

en speciell tid
Tillfälligt stängt

När det gäller min Akupunkturmottagning så har jag tillfälligt stängt.
Det är en svår balansgång eftersom man ju gärna vill hjälpa andra människor. Men samtidigt vill man ju inte utsätta andra människor för smitta om man själv skulle vara sjuk – utan att veta om det för man inte har symptom – eller någon tidigare kund skulle vara i samma situation. Och man vill ju heller inte bli smittad själv genom att möta många andra människor.

Hjälpa andra

Men vi kan ju hjälpa andra – varandra – på många andra sätt istället i dessa tider.
Vi kan ju hålla kontakten, prata med varandra och visa vår vänskap och kärlek lite på distans så länge. Vi kan prata om positiva saker och uppmuntra varandra i vår oro eller ensamhet.

Vi kan ju också göra praktiska saker som t.ex. gå och handla till någon som inte vill eller kan gå ut.

en speciell tid

De äldre

De äldre är ju en grupp som har det jobbigt i en sån här speciell tid. Många upplever det som väldigt tråkigt att inte få besök av nära och kära. Och nära och kära tycker så klart att det är tråkigt att inte få gå och besöka dem.

Men även här kan vi ju göra så gott det går. Ringa ofta och prata en stund. De som behärskar mobiltelefonen kan man ju skypa med. Eller kanske någon på äldreboendet kan stå till tjänst och hjälpa till.

en speciell tid

Vi kan skriva brev och vykort till dem också. Det är ju något som vi nästan glömt hur man gör. Men det är säkert många gamla som skulle bli glada för ett brev eller ett färgglatt vykort.

Vad kan vi göra för att hålla oss friska ?

Förutom att hålla avstånd, tvätta händer och allt det där så bör vi ju se till att ha ett så starkt immunförsvar som möjligt. Och vad kan vi göra för att ha det? Jag har naturligtvis inte lösningen till det, man kanske några tips, som inte är komplicerade utan som alla kan göra

  • God sömn. Sova tillräckligt så att kroppen kan vila och återhämta sig.
  • Äta bra. Tillräckligt så kroppen får den mängd näring som den behöver. Men också rätt föda – grönsaker och frukt i mängder. Ät gärna kött och fisk om du vill det men välj bra kvalitet – helst ekologiskt.
  • Undvik skräpmat, socker och sötsaker, alkohol och annat som skapar inflammation i kroppen (jag rekommenderar att även undvika mjölkprodukter och gluten).
  • Motionera enligt egen lust och ork. Promenader i friska luften är jätte bra det också. Det behöver inte vara hårdträning om man inte gillar eller klarar av det.
  • Andas ! Använd lungorna och andas djupt.
  • Drick vatten. Gärna med lite pressad citron i.
  • Gör gärna Qi Gong eller Yoga eller något sådant som balanserar flödet av energi i kroppen – Qi eller Prana. En kropp i balans är en kropp som håller sig frisk. Qi Gong för att stärka lungorna kan du göra om du följer den här länken. Enkel att göra.
  • Ta mycket C-vitamin, Zink. Prova gärna Reishi en medicinal svamp som bl.a. förstärker immunförsvaret. Finns att köpa i kapslar.
  • Meditera och framför allt: tänk positivt ! Gå inte med negativa tankar som är fulla med oro över att du kanske blir sjuk. Visualisera och se dig frisk ock kry, nu ! och i framtiden. Tankens kraft är enorm !

Efter denna speciella tid

Jag hoppas att när vi kommer ut på andra sidan coronatiden så har vi lärt oss mycket. Jag tänker att vi ska ha lärt oss att inte ta allt för givet utan att vi ska ta vara på livet, varandra, nära och kära och njuta av nuet. Att vi ska inse hur miljön och moder jord har haft tillfälle att återhämta sig. Och att det visar att det är vi, mänskligheten, som har förstört så mycket. Jag vill också tänka att nu har vi chansen att ändra på det. Jag hoppas också allt hat och brott mot mänskligheten ska ta slut. Vi lever alla på samma planet och nu har vi lärt oss att ta hand om varandra. En speciell tid, med till till eftertanke, och en speciell chans till förändring. Till det bättre.

en speciell tid

Ta hand om dig själv och de dina så länge.

/ Eva

en speciell tid
Tai Yang Akupunktur


Tillbaka

Tillbaka till vardagen.

vardagen

Så var vi tillbaka till vardagen efter sommar och semester. Eller ….. ? Jag hoppas i alla fall ni alla haft en underbar sommar och att ni fortfarande njuter av detta underbara väder som vi har på de flesta ställen i landet.

Någon har kanske sparat sina semesterdagar eller del av dem för att ha semester lite senare. Det är också ganska skönt att kunna vara lite ledig och kanske sticka iväg till varmare breddgrader när höst och vinter dundrar in.

Men då gäller det också att vara frisk och kry för att kunna njuta av det.

vardagen

Bygg upp ditt immunförsvar – börja nu !

Det bästa för att vara frisk ock kry är alltid att förebygga.

Och det ska man börja med nu !

Bygg upp ett bra immunförsvar så du står emot alla virus som brukar dyka upp när det blir kallare.

Vad kan man göra?

vardagen
Äkta vila

Det finns mycket man kan göra för att bygga upp sitt immunförsvar. En otrolig viktig sak är att vila. Sova tillräckligt. Så kroppen får en chans att återhämta sig.


vardagen
Äta näringsrikt

En annan viktig sak är så klart att inte glömma bort att äta. Och att det man äter är nyttigt så kroppen kan tillgodogöra sig det den behöver för att förbli stark.

Sen finns det kosttillskott som vitaminer, mineraler mm Men dessa ska aldrig ersätta en balanserad kost, utan vara just tillskott.

vardagen
Rör kroppen

Lite motion skadar inte. Kroppen mår bra av att röra sig. Utan överdrift, utan att slita ut den.


vardagen
Ta hand om själen

Och glöm aldrig bort själen !
Vi är inte bara vår fysiska kropp.
Om inte själen mår bra så mår kroppen heller inte bra. Man måste alltid se till helheten.

Och vad mår själen bra av? Det är väldigt individuellt. Det kan vara meditation, att umgås med sin familj eller vänner, att vara kreativ, att lyssna på musik, att uppleva naturen…… Det viktiga är att vi ger oss tid att ge själen det den behöver.

vardagen
Kinesisk medicin

Något man kanske inte tänker på i första hand när man tänker på att boosta sitt immunförsvar är Akupunktur och Kinesiska Örter.

Men det fungerar utmärkt.

Boka en tid hos Tai Yang Akupunktur

Välkommen att boka tid för behandling
Det går bra via:
telefon 0736 878080 – samtal eller sms
mail info@taiyang.se
Bokadirekt

Qigong – föredrag 8 maj 2019

Qigong

Qigong är ett stort ämne. Det finns många olika sätt att utöva det på och skolor och mästare att lära olika tekniker från. Därför kan man höra om Qigong många gånger, från olika vinklar och sätt att tänka. Det finns alltid nytt att lära.

Men vad de alla har gemensamt är att det handlar om att röra på Qi – vår livsenergi – för att uppnå balans och välmående.

Boka en plats på fördraget.
Det kommer att ges möjlighet till att prova på lite övningar.

Qigong

Föreläsare – Patrick Bacquin

Patrick är utbildad i akupunktur i Sverige och Kina. Han har också arbetat inom vården som intensiv- och akutsjuksköterska. Kinesisk och japansk kampsport samt hälsoövningar såsom qigong och kendo har han tränat flitigt och undervisat i sedan 90-talet.

Så här presenterar han sitt föredrag

Qigong är en konst att ta hand om sig själv. Som en del av kinesisk medicin hjälper den att hitta balans och att lösa olika välkända besvär såsom rygg- och ledsmärtor, högt blodtryck, matsmältningsproblem, olika former av spänningar, etc. Genom denna introduktionskväll får du en tydligare bild av vad det innebär att arbeta med qi. Välkommen!

Var, när och hur ?

Onsdagen den 8 Maj 2019 kl. 19:00.
Tai Yang
Dalbyvägen 5 i Lund

Det kostar 100 sek och då bjuder jag på lite te och kaffe och lite tilltugg.
Jag vill gärna veta hur många som kommer, så anmäl dig antingen här på hemsidan, på Facebooksidan Akupunktur – Tay Yang – Lund eller på info@taiyang.se

Men det går att vara spontan också och bestämma sig i sista stund och bara komma förbi.

VÄLKOMNA !

Ta gärna med vänner som också kan vara intresserade!

Ingången är på baksidan av huset. Och för er som behöver parkeringsplats finns det möjlighet att parkera på gården, framför och på sidan av huset, när man är med på föredraget.

Föredrag om Akupunktur och Kinesisk Medicin 10 April 2019

Vad är Akupunktur?

Akupunktur och Kinesisk Medicin

Vad är Akupunktur? Akupunktur och Kinesisk Medicin är ett enormt ämne. Akupunktur har väl de flesta hört talas om. Men hur mycket vet du om det? Vill du veta lite mer? På nästa föredrag ska jag prata lite om just detta. Och förhoppningsvis ge dig lite mer inblick i hur vi som jobbar med det tänker och hur det fungerar.

Föredragshållare

Den här gången är det jag själv, Eva Åkerblom, som ska försöka informera om det jag brinner för. Det är annars jag som bjuder in andra talare till mitt företag Tai Yang, för att prata på mina föredragskvällar. Men nu är det min tur.

Vad är Akupunktur?

Jag har jobbat med Akupunktur och Kinesisk Medicin sen 2005. Tycker det är fantastisk vad man kan göra för att hjälpa människor.

Vad är Akupunktur?

Syftet med föredraget är att ge en liten allmän information om ämnet till dig som i princip inte vet något alls, eller kanske länge gått och funderat på att prova, eller i största allmänhet bara vill veta något om det.

Vi som arbetar med detta vill gärna att så många som möjligt ska få chansen att veta hur mycket man kan använda det till. Oftast kopplas det till smärttillstånd. Och det är det bra för. Men även för så mycket annat som kanske inte är så välkänt.

Låter det intressant? Hoppas det. Du är välkommen att komma och lyssna.

Var, när och hur ?


Onsdagen den 10 April 2019 kl. 19:00.
Tai Yang
Dalbyvägen 5 i Lund

Det kostar 100 sek och då bjuder jag på lite te och kaffe och lite tilltugg.
Jag vill gärna veta hur många som kommer, så anmäl dig antingen här på hemsidan, på Facebooksidan Akupunktur – Tay Yang – Lund eller på info@taiyang.se

Men det går att vara spontan också och bestämma sig i sista stund och bara komma förbi.

VÄLKOMNA !

Ta gärna med vänner som också kan vara intresserade!

Ingången är på baksidan av huset. Och för er som behöver parkeringsplats finns det möjlighet att parkera på gården, framför och på sidan av huset, när man är med på föredraget.

Vad är Akupunktur?


Vi kör repris på Kinesisk Ansiktsläsning – Face Reading 6 Mars 2019

Repris på föredrag om Face reading

Det blir repris på föredrag om Face Reading. Detta jätte intressanta tema. Roger Svensson kommer och håller föredraget. Boka en plats redan nu.

Repris Face reading

Roger Svensson är aukt. akupunktör och master i kinesisk ansiktsläsning. Han är utbildad i Face reading av Lilian Pearl Bridge, som är världsledande i detta ämne. Han har hållit på med akupunktur i 25 år och sitter som vice ordförande i svenska akupunkturförbundet och Sveriges representant i ETCMA, det europeiska akupunkturförbundet.

Välkommen att lyssna hos Tai Yang Akupunktur i Lund den 6 Mars kl.19:00.

Så här presenterar han sitt föredrag

Face Reading

Varje dag möter vi människor. Ganska snabbt ser vi i vilket sinnestillstånd de befinner sig i. Ansiktets muskler ger uttryck till detta på bråkdelen av en sekund. Ibland fastnar vi i känslor. Det kan vara sorg, glädje, ilska, frustration mm. När dessa ansiktsuttryck upprepats tillräckligt länge börjar tunna linjer bildas. Om detta fortsätter utvecklas linjerna till rynkor. 

Kineserna har under årtusendena studerat människokroppen på olika sätt för att förstå hur vi fungerar och vad som händer när vi blir sjuka. De har även under tusentals år utvecklat olika medicinska tekniker som akupunktur, qi gong, örtmedicin mm. Face reading, eller kinesisk ansiktsläsning som det heter på svenska, är en av de äldsta diagnostiska metoderna i kinesisk medicin.

Denna föreläsning lägger vikt på det som kallas den emotionella kartan. Vad kan ansiktet berätta om dig och de du möter? Hur kan man släppa känslor man fastnat i? Vad händer med rynkorna när man släpper dessa hämmande känslomönster?

Låter det intressant? Hoppas det. Du är välkommen att komma och lyssna.
Onsdagen den 6 Mars 2019 kl. 19:00.
Tai Yang
Dalbyvägen 5 i Lund

Det kostar 100 sek och då bjuder vi på lite te och kaffe och lite tilltugg.
Vi vill gärna veta hur många som kommer, så anmäl dig antingen här på hemsidan, på Facebooksidan Akupunktur – Tay Yang – Lund eller på info@taiyang.se

Men det går att vara spontan också och bestämma sig i sista stund och bara komma förbi.

VÄLKOMNA !

Ta gärna med vänner som också kan vara intresserade!

Ingången är på baksidan av huset. Och för er som behöver parkeringsplats finns det möjlighet att parkera på gården, framför och på sidan av huset, när man är med på föredraget.

Föredrag:

Måste en autoimmun sjukdom vara kronisk?

Att drabbas av en autoimmun sjukdom kan innebära mycket lidande. Inflammation och autoimmuna sjukdomar är en av vår tids största problem. Detta problem växer och sprider sig. Men vad beror det på? Inflammation är grunden till många sjukdomar, men var kommer inflammationen från? Kan vi göra något åt det?

Det här ämnet tycker jag själv är så otroligt intressant och viktigt.

Autoimmun sjukdom

Läkarkåren står ganska hjälplös inför detta. De skriver ut mediciner som dämpar, hjälper, lindrar…. men min åsikt är att man inte tar tag i grundorsaken.

Och nu kommer Maria Forsmark och berättar om sin egen erfarenhet om just detta. Det ska bli så otroligt intressant

Föredragshållare: Maria Forsmark

Autoimmun sjukdom

Maria är utbildad inom kost och stress ur ett funktionsmedicinskt perspektiv och arbetar idag på Healthy Performance med föreläsningar och rådgivning till individer om hur livsstilen kan förstärka det friska och också vända många sjukdomsförlopp.


Så här presenterar hon sitt föredrag

År 2000 diagnostiserades jag med den sk. kroniska autoimmuna tarmsjukdomen Crohns. Råden från vården var att det fanns inget jag själv kunde göra för att förbättra sjukdomen, den hade ingenting med kost eller livsstil att göra. Däremot behövde jag ta en ansenlig dos läkemedel varje dag för att dämpa symptomen och hålla sjukdomen i schack. Jag kände en instinktiv motvilja mot läkemedlen, de skulle ju ändå inte göra mig frisk. Jag började gräva i vad sjukdomen egentligen handlade om, dvs inflammation och vilka faktorer som driver respektive hämmar inflammation. Det jag lärde mig förändrade allt! Genom att ändra min livsstil kunde jag ganska snabbt år 2005, sluta med mina mediciner. Sedan dess har jag inte känt av sjukdomen och ser mig idag som fullt frisk.

Kom gärna och lyssna på min föreläsning om hur man kan förbättra eller i bästa fall till och med reversera en autoimmun sjukdom!

Anmälan till föredraget görs enligt följande alternativ:

mail till info@taiyang.se
eller       sms till 0736 878080
eller       på evenemanget på fb-sidan ”Akupunktur – Tai Yang – Lund”
eller       här på hemsidan

Adress:  Dalbyvägen 5 i Lund
Datum:  6 Februari 2019
Tid:        kl.19:00 till c:a 21:00

Det ingår paus med lite fika

Avgift 100 sek

Välkommen !!

Ta gärna med vänner som också kan vara intresserade!

Ingången är på baksidan av huset. Och för er som behöver parkeringsplats finns det möjlighet att parkera på gården, framför och på sidan av huset, när man är med på föredraget.


Föredrag våren 2019

Program för föredrag våren 2019

Här kommer programmet för föredrag våren 2019.

föredrag våren 2019

Men först vill jag önska er alla en God fortsättning på det nya året.
Hoppas helgerna varit roliga och trevliga och att det gamla året avslutades väl och det nya börjat bra.

Hittills har vi 3 föredrag inplanerade och kanske kommer det fler.

De som är bokade är följande:

Behöver en autoimmun sjukdom vara kronisk?
6 Februari 2019
Maria Forsmark

Facereading – Kinesisk Ansiktsläsning
6 Mars 2019
Roger Svensson

Akupunktur och Kinesisk Medicin
10 April 2019
Eva Åkerblom

Var och hur dags ?

Som vanligt på Dalbyvägen 5 i Lund.
Onsdagar.
Och det börjar kl.19:00 och håller på till c:a 21:00.
Med en liten paus för lite kaffe och té.

Vad kostar det?

Hittills har det varit samma pris sen jag började med detta för en massa år sen. Men jag inser nu hur mycket tid och arbete det betyder för min del med alla förberedelser och efterarbete, att jag har bestämt mig för att höja priset lite.
Så fr.o.m. denna vår kommer det att kosta 100 sek. Jag hoppas verkligen inte att det kommer att vara orsak till att någon avstår från att komma.

Varför dessa föredrag?

Det finns så mycket att lära och höra om. Och det finns så många fina människor som är redo att dela med sig av sina kunskaper. Så jag gör detta för att jag tycker det är intressant och jag tycker att det är viktigt att sprida kunskap av alla slag.

Nu har det handlat i princip bara om alternativa behandlingsmetoder men jag är öppen för att anordna föredrag även inom andra områden som kan vara av intresse.

Mer information

Det kommer mer detaljerad information om varje föredrag i god tid innan dagen det ska hållas. Det kommer då här på denna sida i form av blogginlägg och även på Tai Yangs sida på facebook.

Där kan man också läsa om tid, adress, pris och hur man bokar en plats.

Välkommen !

Presentkort i Julklapp

Vet du inte vad du ska ge i julklapp?
Och snart är det julafton !

Ge bort ett Presentkort !!
För en eller flera Akupunkturbehandlingar.

Kanske till någon som tidigare provat Akupunktur och gärna vill ha fler behandlingar. Men inte riktigt kommer till skott.

Eller kanske till någon som aldrig testat men är nyfiken och på så sätt får en chans att prova, tack vare dig.

Hos Tai Yang i Lund kan du köpa ett Presentkort att ge bort. Du väljer själv hur många behandlingar du vill köpa.

Presentkort Julklapp

Var, när, hur kan du köpa ett presentkort?

Kontakta Tai Yang enligt följande:

Ring eller sms:a till 0736 878080
eller
Maila till info@taiyang.se


Hur mycket kostar det?

En behandling kostar 500 sek

Om du köper ett presentkort för 10 behandlingar får du den 10:e behandlingen gratis (alltså totalt 4500 sek för 10 behandlingar)

Varför Akupunktur?

Akupunktur är en behandlingsmetod inom det Klassiska Kinesiska Medicinen. Akupunktur kopplas ofta till ett sätt att behandla smärta. Och visst är det en sak man kan behandla. Men det finns så mycket mer man också kan behandla med Akupunktur. För att nämna några saker: Stress och spänningar, Mag-Tarm problem, Klimakteriebesvär, Menstruationsbesvär, Sömnsvårigheter, Huvudvärk…… mm. Och varför inte, lite hjälp med vikten efter all god mat i helgerna kanske…. ?

Läs mer om Akupunktur på Tai Yang.se eller t.ex. på Svenska Akupunkturförbundet


Tai Yang önskar er en trevlig helg

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Jul och ett Gott Nytt År !!

Jag hoppas ni får många lediga dagar och att alla ska vara rofyllda och utan stress. Att det blir en tid för återhämtning och en möjlighet att njuta av och med nära och kära.

Och jag hoppas också att 2019 ska komma med allt det som ni önskar. Och att det blir ett år fyllt av medmänsklighet, kärlek och god hälsa.

/ Eva – Tai Yang Akupunktur

Mindfulness föredrag (repris) 5 December 2018

Mindfulness – träning i medveten närvaro

Mindfulness – träning i medveten närvaro – börjar bli ett mer och mer känt begrepp. Du har säkert hört det. Men hur mycket vet du om det och utövar du det?

Nu kommer Christel igen och berättar om detta intressanta och användbara ämne.

Mindfulness - träning i medveten närvaro

December är en månad då många är upptagna med de kommande helgdagarna, men så här i början av månaden hoppas vi att ett så intressant föredrag ändå ska locka många att komma och lyssna och lära denna kväll. Det ser vi fram emot. Vem vet, kanske blir det nyckeln till att verkligen kunna slappna av sen under jul och nyår, få tiden att gå långsamt och njuta av varje sekund.

Vi välkomnar Christel Lilja som föredragshållare ännu en gång

Christel Lilja är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Dr Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Christel är också utbildad inom bland annat beteendevetenskap, coaching och sorgbearbetning.

Mindfulness - träning i medveten närvaro
Christel Lilja

Så här beskriver hon sitt föredrag

Nyfiken på Mindfulness?
Vill du få konkreta verktyg för att;
– bättre hantera stress och press
– ge dig återhämtning och vila
– bli mjukare mot dig själv och visa dig själv självkärlek och medkänsla

– få bättre sömn

Detta och mycket mer kan man få hjälp av vid träning i Mindfulness.

Vi kommer under kvällen att gå igenom;

– Vad som skapar splittring och stress i vår vardag och hur vi påverkas av detta
– Vikten av vila och återhämtning
– Vad som händer fysiskt i kroppen när vi ger oss vila och återhämtning

– Vad de som har tränat/utövat mindfulness upplever

Vi kommer också att göra ett par övningar tillsammans.

Varmt välkommen att utforska nuet du med!

Boka en plats

Anmälan till föredraget kan göras enligt följande alternativ

mail till info@taiyang.se
eller       sms till 0736 878080
eller       på evenemanget på fb-sidan ”Akupunktur – Tai Yang – Lund”
eller       här på hemsidan

Adress:  Dalbyvägen 5 i Lund
Datum:  5 December 2018
Tid:        kl.19:00 till c:a 21:00

Det ingår paus med lite fika

Avgift 50 sek

Välkommen !!

Ta gärna med vänner som också kan vara intresserade!